Jitske Kingma

Ik help kinderen te groeien
door te spelen.

Over Jitske Kingma

Mijn naam is Jitske Kingma, ik ben 32 jaar en woon in Amsterdam Oost met mijn Franse verloofde. Samen vormen wij een multicultureel huishouden, waarin we voornamelijk Engels, maar ook Nederlands en Frans spreken.

Persoonlijk

Zelf heb ik het één en ander meegemaakt en dit heeft mij een enorm sterke therapeut gemaakt. Zo is mijn moeder op jonge leeftijd overleden. Dit draag ik voor altijd met me mee, maar betekent gelukkig niet dat ik ben gestopt met leven. Juist deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik weet hoe het is om door een moeilijke periode te gaan.

Daarnaast heb ik een auto-immuunziekte en dat is niet altijd makkelijk. Het heeft mij wel gebracht waar ik nu ben: een therapeut met een eigen praktijk. Mijn eigen tijd kunnen indelen is extra belangrijk voor mij. Het is een ideale combinatie, want ik doe waar ik gelukkig van word en heb ook de ruimte om te  kunnen luisteren naar mijn lichaam.

Even over mijn papieren…

  • ZPedagogisch werk + specialisatie onderwijs
  • ZPedagogische wetenschappen
  • ZPsychomotorische kindertherapie

 

Door middel van verschillende trainingen en cursussen heb ik mij gespecialiseerd in speltherapie, zoals het inzetten van interventies met lego of de zandtafel. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in ouder en kind therapie (Theraplay). Binnenkort rond ik de opleiding in het gebruiken en inzetten van het Neurosequential model (NMT) af. Dit is een diagnostische tool die gebruikt wordt bij, met name, getraumatiseerde kinderen.

Ervaring

In het verleden heb ik ook een aantal uitstapjes naar het buitenland gemaakt. Zo heb ik meerdere keren in Zuid Afrika gewoond en gewerkt. Ik werkte op een project in een Township, vlakbij Ballito (Durban). Kwa.Mama was een opvanglocatie voor jonge kinderen, waar ze onderwijs en begeleiding kregen. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over de invloed van onder andere verwaarlozing en misbruik op het brein van een kind en problematiek op het gebied van hechting en interactie. Hier is ook mijn liefde en interesse voor deze specifieke doelgroep ontstaan.

Pleegzorg

Samen met mijn verloofde ben ik sinds 2021 pleegouder van twee pleegkinderen van 4 en 6 jaar oud. Onze harten liggen bij het helpen van kinderen en dit is voor ons een prachtige manier om daaraan te kunnen bijdragen. Er zijn ontzettend veel kinderen in Nederland die een veilige plek zoeken om op te groeien. Pleegkinderen verdienen het ook om zich met support te kunnen ontwikkelen en wij wilden daar heel graag aan bijdragen. Het opgroeien in deze wereld is al moeilijk genoeg en als pleegkind is het nog een stuk ingewikkelder. Hoe mooi is het als wij deze kinderen op weg kunnen helpen? Het heeft mij daarnaast zoveel meer kennis en inzicht gegeven in het opgroeien met een trauma en/of hechtingsprobleem. Het is is iets heel anders om dit als (pleeg)ouder dagelijks te ervaren dan dit is als therapeut zijnde voor een uurtje per sessie.
Open chat
Contact
Hallo, kan ik je helpen?